YOU ARE HERE: Naslovna

Jedriličarski klub Lahor - Kotor

XII Memorijal Milana Tujkovića i regata bokeških mornara

Obavještavamo sve zainteresovane da će se 2. i 3. jula 2016. godine u akvatorijumu kotorskog zaliva održati "Regata bokeških mornara" i XII memorijal Milana Tujkovića u sjećanje na našeg jedriličara koji je nestao ljeta 1950. godine u oluji kod Makarske poslije prve etape "Jadranske regate". 

Preuzmi raspis

 

43. Memorijal kapetana Marka i Joza Ivanovića i 9. Spinel kup

Regata "43. memorijal kap. Marka i Joza Ivanovića" i "9. Spinel kup" će se održati u subotu i nedelju, 21. i 22. maja 2016. godine u akvatorijumu kotorskog zaliva.

Preuzmi raspis

 

Donacija za mlade jedriličare JK Lahor

Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo sve članove i prijatelje J.K. "Lahor" da je najveća donacija za klub u njegovoj skorijoj, inače dugoj istoriji, počela sa realizacijom.

Naime, klub je dana 27.08.2015. potpisao ugovor sa NVO "Diplomatic regatta" iz Podgorice o donaciji u opremi za mlade jedriličare klase Optimist u iznosu od 12,800.00 eura bruto (jedrilice, oprema, carina, PDV, transport itd.). Sredstva su prikupljena u okviru donatorske i kapetanske večere od organizatora i svih učesnika diplomatske regate 15.09.2014. godine.

Donacija će se realizovati najkasnije do kraja septembra tekuće godine na način što će Lahor izabrati opremu, a NVO "Diplomatic regatta" istu uplatiti.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali sa strane NVO "Diplomatic regatta" gospoda Filipović Mladen i Wolfram Zeihe, a sa strane J.K. "Lahor" Branko Petričević, Srećko Vukmirović i Filip Petričević.

Filip Petričević 
predsjednik J.K. Lahor 


   

42. Memorijal kapetana Marka i Joza Ivanovića i 8. Spinel kup

Danas je završen 42. memorijal kapetana Marka i Joza Ivanovića i 8. Spinel kup za klase Optimist i Laser. Učestvovalo je 20 takmičara iz J.K. "Delfin" iz Tivta, J.K. "Jugole Grakalić" iz Herceg Novog i J.K. "Lahor" iz Kotora. Održala su se 4 jedrenja, što po jugozapadnom, što po sjevernom vjetru brzine 2-10 čvorova.

Opširnije...